Tienermoordenaars

06/05/2014 - 22:30

Woensdag 7 mei - In 2006 vermoorden Brian Draper en Torey Adamcik hun 15 jarige klasgenote Cassie Stoddard. De twee minderjarige moordenaars maken een videodagboek van de dag waarop ze Cassie neerstaken met 29 messteken. “Sorry, familie van Cassie, maar we hebben beslist dat zij het zal worden. Ze zal sterven!”, vertelt Brian Draper lacherig.

Brian Draper en Torey Adamcik konden niet rekenen op begrip van de jury. Ze werden allebei veroordeeld tot levenslange opsluiting en komen nooit meer vrij. Op hun 16de vliegen ze de cel in… voor altijd. 

In de Verenigde Staten zitten naar schatting 1200 moordenaars levenslange gevangenisstraffen uit voor feiten die ze gepleegd hebben als minderjarige. De Verenigde Staten zijn trouwens het enige land ter wereld dat minderjarigen veroordeelt tot levenslange straffen zonder de mogelijkheid om ooit nog vrij te komen. Maar is het verantwoord om tieners levenslang op te sluiten zonder enig perspectief? Kunnen minderjarige moordenaars niet veranderen en uitgroeien tot beschaafde volwassenen?

In Telefacts Laat praten minderjarige moordenaars over wat ze hebben gedaan en over hun leven achter de tralies.

Tienermoordenaars, de keuze van Cathérine, vanavond in Telefacts Laat om 22.10 uur.

 

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra