'Telefacts' in een nieuw kleedje

03/01/2010 - 10:11

Om een antwoord te kunnen geven op de vragen waar de kijker nog mee zit na het bekijken van de nieuwsberichten en dieper in te kunnen gaan op de verhalen die bij de mensen leven, brengt de nieuwsdienst vanaf 4 maart maar liefst 3 actua-magazines.

'Telefacts', vanaf 4 maart op donderdag

Elke donderdag om 22.00 brengen we met de nieuwe 'Telefacts' een actuamagazine pur sang, met eigen verhalen en betrokken reportages. Fris, helder en overzichtelijk. Met beide voeten in de 'actualiteit'. Het programma wordt meer dan ooit een verlengstuk van 'Het Nieuws'. 3 ervaren journalisten van 'Het Nieuws' -Elke Pattyn, Tim Verheyden & Katleen Peeraer- presenteren het programma om de beurt op locatie. Ze nemen ook telkens één van de reportages op zich en beleven het verhaal mee. Ze zijn de leidraad, het klankbord en de gids met wie we onze emoties delen. En ze staan er niet alleen voor.

De nieuwsdienst investeert fors in het nieuwe 'Telefacts'. Naast Elke, Katleen en Tim is er een volwaardige redactie van 15 man. Bij brandende actua werkt 'Telefacts' heel direct, dicht op de huid van het nieuws, in de slipstream van de betrokkenen. Een minister die moet aftreden na een schandaal, een boer bij wie de varkenspest is uitgebroken, het slachtoffer van een treinramp. We volgen het 24u, 36u, 48u... zodat we het verhaal achter het vluchtige nieuwsitem ontdekken. Maar we gaan ook op zoek naar eigen verhalen: achtergrond, future stories en spin-offs. Relevante, authentieke reportages die met zorg in beeld zijn gebracht. Vanuit een eigen creatieve invalshoek of doorgedreven onderzoek met een vertrouwde journalist als leidraad.

'Telefacts 360', vanaf 15 maart op maandag

Vanaf 15 maart brengen we elke maandag een verrassend aanbod buitenlandse reportages. Met 'Telefacts 360' kijken we 360 graden om ons heen. We staan open voor wat er in de wereld leeft en brengen straffe, uitzonderlijke verhalen uit alle windrichtingen. Een ijzingwekkend portret van een seriemoordenaar in Australië, mee in de lucht met de vliegende ambulance van Londen of het verhaal van brutale studentendopen in Amerika. Presentator is Thomas Van Hemeledonck.

'Telefacts Crime', 1 x per maand op maandag

Eén keer maand maakt 'Telefacts 360' plaats voor 'Telefacts Crime' met Faroek Özgünes. Ons eigen crimi-magazine, een vaste waarde in justitieland. Met 'Telefacts Crime' mogen we achter de schermen kijken van het gerecht en mee op pad met speurders. Zo trekken we binnenkort naar Guantanamo waar we een exclusieve rondleiding krijgen in de meest omstreden gevangenis ter wereld en ontmaskeren we een bende oplichters die tientallen mensen via het internet misleiden.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra