Superstorm Sandy

05/12/2012 - 07:00

Woensdag 5 december - “Ik zag hoe de de Twin Towers in elkaar stuikten, het was verschrikkelijk. Hier zaten terroristen achter. Maar Sandy was nog erger, en nu waren het geen terroristen…het was de wil van God” getuigt een New Yorker.

In de nacht van maandag 29 oktober 2012 is superstorm Sandy met een vernietigende kracht over de oostkust van de Verenigde Staten getrokken. Resultaat : meer dan 200 doden, duizenden daklozen en miljoenen mensen zonder stroom.

New Jersey en New York werden het zwaarst getroffen en worden nog steeds geconfronteerd met de nasleep ervan.

Maar waarom was Sandy zoveel groter, zoveel verwoestender en vooral zoveel sterker dan elke andere storm? Wat maakt haar anders dan andere orkanen? En had iemand dit kunnen voorzien?

Hiervoor wordt er in het oog van de storm gekeken om te zien hoe windsnelheden van 145 kilometer per uur en zware regenbuien ertoe leidden dat duizenden mensen een veilig onderkomen moesten zoeken.

Vijf weken later wordt de balans opgemaakt en is het tijd om de cruciale vraag te stellen of er nog meer superstormen van dit kaliber op ons af komen.

Aan de hand van nooit getoonde beelden en getuigenissen verklaart “Superstorm Sandy” hoe het zo ver is kunnen komen.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra