Shoppen zonder zorgen

04/07/2012 - 10:54

Donderdag 5 juli - België telt 70.000 miljonairs, wereldwijd zijn het er 11 miljoen. En hier speelt de markt handig op.  Luxeproducten worden aan gigantische prijzen aangeboden en de vraag blijft maar stijgen.

Slimme ondernemers bieden daarom exclusieve diensten aan. 

Olena Rupcheva woont in Parijs en noemt zichzelf conciërge. Ze wordt ingehuurd door de rich and famous om in hun naam aankopen te doen. Een balpen van 180.000 euro belegd met diamanten of een appartement in Nice met zicht op de haven aan 10.000 euro per week.  Ze regelt het allemaal.

Blaise Mautin heeft zijn eigen laboratorium in Parijs.  Hij stelt er exclusieve parfums samen.  Zijn klanten hebben  er tot 25.000 euro voor over om een origineel geurtje te dragen.

Jean-Christophe Rousseau kende 5 jaar geleden niets van champagne. Nu bottelt hij 25000 flessen per jaar en verdeelt ze in 20 landen.  Elke fles is aangelengd met goudschilfers.  Een fles kost in de winkel al snel 200 euro.  In een nachtclub loopt dit op tot 1.000 euro.  Jean-Christophe kan de vraag naar zijn gouden godendrankje niet bijhouden. 

Deze ondernemers tonen hoe het er in de wereld van de rijken aan toegaat.    Hun klanten zijn bereid diep in hun buidel te tasten om exclusieve luxeproducten aan te kopen.  Want ondanks de economische crisis is de luxe industrie in 2011 met 8 procent gestegen.  Met andere woorden : in de luxemarkt is de crisis niet voelbaar. 

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra