Scheiden kost stukken van mensen

Dinsdag 2 september - Het aantal echtscheidingen piekt weer. Vorig jaar gingen 26.145 koppels uit mekaar, een stijging van 12% tegenover het jaar daarvoor. Scheiden kost stukken van mensen. Niet alleen emotioneel is het loodzwaar, maar ook financieel lopen de kosten hoog op om er uiteindelijk toch weer alleen voor te staan. Wat maakt een scheiding zo duur? Waarom neemt bijna iedereen een advocaat onder de arm wanneer hij of zij wil scheiden? En zijn er alternatieven?

Telefacts doet de test. Uit eigen onderzoek bij 1.000 gescheiden mensen blijkt dat bijna de helft van de ondervraagden hun scheiding nu op een andere manier zou regelen. Vooral het gebrek aan informatie over erelonen en kosten zorgt bij 4 op de 10 voor frustratie. 

Met verborgen camera zoekt Telefacts uit wat is de rol is van een advocaat in een echtscheidingsprocedure en hoe ver sommigen gaan om de kassa te laten rinkelen.

Telefacts praat ook met de Orde van Advocaten, maakt duidelijk welke richtlijnen advocaten moeten volgen in een echtscheidingsprocedure en waar je als cliënt op moet letten. 

Scheiden kost stukken van mensen, dinsdag om 21.40 bij vtm.