Ryanair: Niet altijd even goedkoop

Dinsdag 24 september - Ryanair brengt je naar Rome, Barcelona of Londen (en terug) voor een prik. Of toch: als je je houdt aan de regels van de lowcost-luchtvaartmaatschappij. Want wie niet bij de les is, betaalt vaak een pak meer. Een kilo teveel in de bagage: betalen. Een  tikfoutje in je naam: betalen. Ticket niet mee op de luchthaven: betalen.

Telefacts praatte met ex-personeelsleden van de maatschappij van vliegbaas Michael O’Leary. En het actualiteitenmagazine deed zélf de test. Redacteurs trokken naar Barcelona, Dublin en Bergamo met te zware koffers en fout gespelde namen. De tickets waren goedkoop. Maar hoeveel betaalden ze uiteindelijk?

Anker Catherine Moerkerke wilde antwoorden van O’Leary zelf en trok naar de luchthaven van Dublin. Zeer uitzonderlijk liet de grote baas van Ryanair een interview toe in zijn hoofdkwartier. Terwijl hij vrijdag zijn aandeelhouders nog vertelde dat hij “minder streng zou worden tegenover de passagiers”, bleef hij tegenover Cathérine zijn strategie verdedigen. En dreigde hij nog eens om minder vanop de luchthaven Charleroi te vliegen als de Waalse regering de plannen om een extra belasting op vliegtuigtickets in te voeren doorzet.

Als psychiatrie geen hulp biedt

Het 13-jarige autistische meisje dat in een psychiatrisch centrum voor volwassen zit, kan woensdag misschien naar een ‘juiste’ plaats. Als de vrederechter de collocatie opheft, dan is er plaats in observatiecentrum Sint-Oda in Overpelt. 
Telefacts maakte al kennis met haar nieuwe tijdelijke thuis, met de bewoners en de begeleiders. En met Wouter: een jongen van 24 die tijdens zijn tienerjaren ook pendelde tussen psychiatrische instellingen voor volwassen en nu een plek heeft in Sint-Oda. Telefacts ging samen met mama Suzy op bezoek bij Wouter.

Het antwoord op uw vragen,
Dinsdag, 21.45u bij vtm.

 

De vzw Zorggebruikers is een netwerk dat ouders met mentaal gehandicapte kinderen helpt in het zoeken naar de juiste opvang en ondersteuning. Voor meer informatie hierover kan u terecht op www.zorggebruikers.be.