Russische hooligans, de schrik van het Europese voetbal

12/11/2012 - 15:40

Dinsdag 13 november - “Russische supporters –en vooral die van Zenit Sint-Petersburg-, zijn maar op één ding uit en dat is: oorlog voeren. Daarbij zijn al veel zwaargewonden gevallen!”. De Russische journalist Vitally Kraus is formeel: er staat clubs en steden nog wat te wachten als de Russische hooligans in de toekomst naar Europa afzakken.

Vorige dinsdag waren de Brusselse politiediensten voorbereid op het ergste: Zenit speelde toen zijn wedstrijd tegen Anderlecht. 375 manschappen waren op de been: agenten in gevechtskledij, maar ook een legertje undercoveragenten, die in de aanloop van de wedstrijd, 24 uur lang op jacht gingen naar de zwaarste vechtersbazen. 60 mensen werden opgepakt.

Telefacts volgde de strijd tegen de hooligans.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Meer video's van Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2018

Seizoen 2018

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra