Reconstructie Verkrachtingen Gent

De politie en het parket van Gent zijn op zoek naar een man die er wordt van verdacht twee oudere vrouwen brutaal te hebben verkracht.

Op zaterdagochtend 19 december 2009 belde omstreeks 05.50 uur een man aan bij een oudere dame in de Tuinwijk de Warande in Gentbrugge. Hij stelde zich voor als politieman. Toen de deur werd geopend, stormde hij onmiddellijk naar binnen en pakte de vrouw hardhandig aan. Hij was zeer agressief. De 67-jarige vrouw werd brutaal verkracht.

Op woensdag 6 januari 2010 rond vijf uur s’ ochtends speelde zich een gelijkaardig feit af in de Edmond Ronsestraat in Oostakker. Opnieuw belde een valse politieman aan bij een oudere dame. Eens de deur werd geopend werd ook deze vrouw hardhandig aangepakt en verkracht.

Er werden twee robotfoto’s opgesteld, vermoedelijk gaat het om dezelfde dader.

De man is blank, kleiner dan 1m70 en normaal tot fors gebouwd. Hij is tussen de 20 en 30 jaar oud en heeft een verzorgd uiterlijk en is gladgeschoren; hij rook zelfs naar after-shave. Hij heeft een agressieve doordringende blik en spreekt met een diepe mannenstem. De dader spreekt de slachtoffers aan in het Nederlands en in het Engels.

Op 19 december en 6 januari was het heel erg koud, het vroor, de dader droeg in Oostakker enkel een hemd. De speurders vermoeden dat hij zich met de wagen verplaatst.

Herkent u deze man, of weet u meer over deze feiten neem dan contact op met de politie. Mocht  u zelf ook zijn lastig gevallen door deze man, dan willen de speurders dat graag weten. Alle tips, hoe klein ook, zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119.
Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat op de website van de politie www.politie.be in de rubriek « te identificeren »