Reconstructie Overval Juwelier

15/04/2010 - 00:00

De politie vraagt, op verzoek van onderzoeksrechter Claeys  van Gent, om volgende oproep tot getuigen te verspreiden :

Op zondag 28 februari 2010 om 17.55 uur overvielen drie daders de juwelierszaak Ideal (Kuyumcli) gelegen in de Sleepstraat 69 in Gent. De uitbaters werden door één van de daders bedreigd met een vuurwapen, de  twee overige daders graaiden ondertussen allerlei juwelen en uurwerken van de toonbank  mee. De buit wordt geschat op een totale waarde van 50.000 euro.

De drie daders werden tijdens de overval gefilmd.
Beschrijving van de daders :

De eerste dader is een blanke man van 20 à 25 jaar oud, ongeveer 1,70 m lang en heeft kort zwart haar. Hij droeg op zondag 28 februari een blauwe jeansbroek, witte sportschoenen, een zwarte lederen jas, een trui met een V -hals en knopjes met blauwwitte horizontale strepen, een blauw overhemd, een witte T-shirt, een geruite pet (bleek/donker dambordmotief met zwartrode verticale streep midden op de klep) en een linkerhandschoen met bolletjes op de vingers/rug. Hij was gewapend met een vuurwapen.

De tweede dader is ook een blanke man van 20 à 25 jaar oud en ongeveer  1,70 m lang. Hij droeg een blauwe jeansbroek met een geel/groene broeksriem, een blauwe (fleece)trui met ritssluiting en het Adidas- logo op de linkerborst en een blauwe wollen muts – Hij sprak gebroken Nederlands.

De derde dader is ook blank en tussen de  20 à 25 jaar oud. Hij is iets kleiner dan de andere twee zo’n 1,65 m lang. Hij droeg die dag een blauwe jeansbroek, donkere schoenen, een zwarte jas met ritssluiting en twee borstzakken. Hij had een zwart-witte sportzak (zwarte onderkant en witte bovenkant) met witte draagriem. Hij sprak enkele woorden gebroken Turks.

Meent u deze mannen te herkennen of hebben ze ook bij u aangebeld, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119 of via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op politie.be in de rubriek « te identificeren »

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra