Reconstructie Lier

De politie en het parket van Mechelen zijn op zoek naar een man die vorig jaar, in de paasvakantie, een meisje van 15 jaar heeft lastiggevallen op de weg van Lier naar Nijlen. Op donderdag, 9 april 2009, rond kwart na 4 in de namiddag, was het meisje met de fiets op weg van Lier naar Nijlen. Ze werd vanaf de IJzeren brug in Lier gevolgd door een onbekende fietser. Vermoedelijk stond hij daar op de uitkijk op zoek naar een slachtoffer.

Hij stak het meisje voorbij in de Beatrijslaan en probeerde een gesprek te beginnen. Hij reed voor het meisje uit om dan via een binnenweg over het kerkhof verder naar Nijlen te fietsen waarop het meisje besloot de Marnixdreef te volgen waar meer verkeer is. Maar enkele ogenblikken later, ter hoogte van de Marnixdreef, kwam de man plots weer tevoorschijn. Hij ging nu naast haar rijden en vroeg haar naam, haar leeftijd en waar ze woonde en deed haar enkele oneerbare voorstellen.
Heel wat automobilisten moesten uitwijken omdat de man nu op de rijbaan reed.

Een tijdje reed hij weer achter het meisje, maar op de Liersesteenweg kwam de man een laatste keer langszij en werd nu handtastelijk. Het jonge meisje duwde de pervert weg en kon ontkomen. De onbekende man verdween uit het zicht in de richting van Kessel Dorp.

De speurders willen deze man graag spreken.
Het gaat om een blanke van ongeveer 45 jaar. Hij spreekt Nederlands, de streektaal, en heeft een zware stem.
Hij is redelijk struis gebouwd, heeft een bierbuik, grote handen en onverzorgde tanden. Hij heeft grijze haren tot in de nek, een stoppelbaard en donkere dikke wenkbrauwen. Op de dag van de feiten droeg hij een oude beigegroene jas.

Meent u de man te herkennen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de politie. Ook als u zelf al werd lastig gevallen door deze man willen de speurders dat graag weten.

Alle tips, hoe klein ook, zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119.
Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat op de website van de politie www.politie.be in de rubriek « te identificeren »