Team Panda

21/02/2014 - 16:35

Dinsdag 25 februari - De twee Chinese reuzenpanda’s Hao Hao en Xing Hui die ‘uitgeleend’ worden aan Pairi Daiza, houden België de laatste dagen in de ban. Maar waar komen de twee panda’s precies vandaan? Een cameraploeg van Telefacts maakt exclusieve beelden in het pandaresort in Chengdu, in China, zo’n 8000 kilometer van Pairi Daiza.

Zo is Telefacts aanwezig bij de eerste ontmoeting van dierenarts Tim Bouten met zijn panda’s en Tim is alvast diep onder de indruk: “Ik ben zeer geëmotioneerd, we hebben er twee maanden zo hard naar toe gewerkt. Het is super. Je voelt je als een verliefde man. Ik denk dat er nog heel veel mensen verliefd zullen worden als ze die pandaberen zien.” Telefacts volgt Tim tijdens zijn opleiding in China. Panda’s zijn immers zeer zeldzaam en Tim moet stap voor stap de dieren leren verzorgen en eten voor hen maken. Zo leert hij dat Hao Hao en Xing Hui op een strikt bamboedieet staan: zo’n 40 kilo per dag. Als beloning krijgen ze af en toe een stukje Pandacake. Rond die befaamde Pandacake hangt een zweem van geheimzinnigheid: de Chinezen geven het recept enkel prijs op het moment dat Tim de panda’s komt ophalen. En zo komen er nog een aantal andere exclusieve weetjes over de reuzenpanda’s naar boven. Telefacts volgt ook hun reis naar België en zoekt uit waarom de dieren zoveel geld kosten.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra

Andere programma's