Overval G4S

Woensdag 10 april - Het veiligheidsbedrijf G4S in Zaventem werd in juli vorig jaar door een goed georganiseerde bende overvallen. We tonen bewakingsbeelden van het brute geweld tijdens de overval. Een werknemer is toen zonder aanleiding en vanop één meter afstand onder vuur genomen. De man is nu, negen maanden later, nog niet hersteld van zijn verwondingen. De politie is nog altijd op zoek naar tips.

Frederik Verspeelt is gerechtelijk directeur van de federale politie van Asse. “Het gaat hier over bijzonder zware feiten. De bende heeft met een soort militaire precisie de actie uitgevoerd. Ze hadden oorlogswapens bij en ze zijn niet te beroerd om die te gebruiken. Het gaat hier om mensen die zeker niet aan hun proefstuk toe zijn en waarschijnlijk zullen ze nog toeslaan.”

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe één bendelid naar binnen gaat verkleed als werknemer van het bedrijf. Hij draagt dezelfde kleren en ook een pruik, een masker en hij heeft zelfs de boterhammentas van die werknemer vast. Maar wanneer de overvaller geconfronteerd wordt met een personeelslid, verliest hij de pedalen en schiet hij de weerloze man neer. De bende vlucht uiteindelijk zonder buit weg.