Oplichting

15/04/2010 - 10:41

Op verzoek van de procureur des Konings van Luik, vraagt de politie ons volgend bericht te verspreiden :

De politie en het parket van Luik zouden graag deze man willen spreken.
Nabil Laamouddaai heeft op een jaar tijd al tientallen winkelende vrouwen bestolen in heel het land. Met een smoes spreekt hij zijn slachtoffers aan op de parking van het warenhuis. Wanneer de bestuurster instapt, wijst hij op een vlek op de grond onder de wagen. “Mogelijk afkomstig van een olielek of van de radiator”, weet de behulpzame man, en neemt dan plaats in de wagen, zo gezegd om de motorkap te openen.

Al snel verwijst hij de bestuurster door naar de garage en verdwijnt dan van het toneel. Pas later ontdekken de slachtoffers dat hun geld en bankkaarten zijn verdwenen.
De man dook begin vorig jaar op in Wallonië, maar in het najaar ook in Vlaanderen, o.a. in Lier, Westerlo, Lanaken en Bierbeek.

Eenmaal de diefstal gelukt, probeert de man zo snel mogelijk geld af te halen en aankopen te doen met de gestolen bankkaarten. Zo werd de man opgemerkt in heel het land (Hasselt, Korbeek-Lo, Herent, Lint, Oostende, Gent, Aalst, Nieuwerkerken, Liedekerke, Sint-Amandsberg, Grimbergen, Schaarbeek, Anderlecht) tot zelfs in het Duitse Aken. Hij werd op een tiental plaatsen gefilmd, o.a. in Evere, Herselt, Halen, Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Oostakker, maar ook in Wallonië, in Luik, Dinant en Hannuit.

De man is ongeveer 45 jaar. Hij is tenger en opvallend klein, ongeveer 1m65. Hij heeft een getaande huid en een groot kalend voorhoofd. Hij spreekt goed Frans en Duits, maar spreekt ook Nederlands met een Frans accent.

Enkele keren werd hij samen gezien met andere mannen wat de speurders doet vermoeden dat hij lid is van een georganiseerde bende. Op een bepaald ogenblik werd immers dezelfde gestolen bankkaart later opnieuw gebruikt door 2 andere mannen.

Herkent u de verdachte en weet u waar hij verblijft, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119.
E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat online op de politie website in de rubriek “te identificeren”

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra