Op de vlucht voor het rotweer

15/04/2013 - 16:18

Dinsdag 16 april - Meer dan 120.000 Belgische gezinnen - een record- zijn in de afgelopen 2 weken de koude ontvlucht en kozen resoluut voor zonbestemmingen. Turkije en Egypte op kop. Terwijl het in België de koudste Pasen was in 33 jaar, was het overdag 33 graden op het strand van El Gouna, Egypte.

”Het was al 7 maanden slecht weer in België en we waren het zo beu om de hele tijd in het donker en de koude te zitten, dat we gekeken hebben om een week naar de zon te gaan en in Egypte ben je altijd zeker van de zon”, zegt Pierre Verborgh uit Oostende. Hij geniet samen met zijn vrouw en 3 dochters in één van de hotels van Three Corners aan de Rode Zee. Een weekje all-inclusive kost al snel 2500 euro voor het hele gezin. Veel geld, maar als er iets is waar de Vlaming niet wil op besparen, is het op zijn vakantie.

“Oorspronkelijk waren de voornaamste primaire behoeftes eten en drinken. Reizen werd beschouwd als een tertiaire behoefte. Maar nu is ook dat een primaire behoefte geworden. Dat merk ik hier het hele jaar door, maar vooral als het slecht weer is in België”, zegt Christophe Lambrecht, de Vlaamse hoteleigenaar van de groep Three Corners Hotels aan de Rode Zee-rivièra. De familie Lambrecht is er eigenaar van 11 hotels en heeft meer dan 2000 man personeel in dienst. Telefacts draaide mee achter de schermen tijdens één van de drukste momenten van het jaar.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra