Op alles voorbereid

24/07/2012 - 16:32

Dinsdag 24 juli - In de Verenigde Staten zijn er 3 miljoen mensen die zich voorbereiden op het einde van de wereld.  Ze hebben zich gegroepeerd via sociale netwerksites en noemen zich Preppers.  Ze trachten er alles aan te doen om het leven na de apocalyps voor te bereiden. Hun doel is om volledig voor henzelf en hun familie te kunnen zorgen, los van het systeem dat hen door de overheid opgedragen wordt.  Hun voorraadkasten zijn afgeladen vol, ze hebben noodstroomvoorzieningen, brandstof, medicijnen, wapens en munitie.  Ze zijn ervan overtuigd dat het economisch en maatschappelijk systeem in duigen zal vallen en dat enkel de sterksten zullen overleven.

Phil en Adria Burns lijken op het eerste zicht een modaal gezin, maar schijn bedriegt.  Ze zijn helemaal klaar voor het grote gebeuren.  Phil heeft zijn eigen blog en tracht vriend en vijand van zijn gelijk te overtuigen.  Maar de hoofdzaak van zijn activiteit ligt bij zijn familie.  Hij heeft 6 kinderen  en hij wil hen wapenen  voor de toekomst, letterlijk en figuurlijk.  Zo neemt hij zijn dochters van 8 en 9 mee op een cursus pistoolschieten, traint ze in overlevingstechnieken en zelfverdediging.  Phil en Adria kopen hun kinderen geen GSM of videogames, wel een pistool.  Want als de wereld vergaat moet je je kunnen verdedigen, dixit Phil.

Phil wil zijn kinderen voor elk gevaar behoeden.  Hoe zouden zijn dochters reageren indien iemand ze wil ontvoeren.  Zouden ze hierop voorbereid zijn?  Dit is de ultieme test waaraan hij hen wil onderwerpen…

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra