Ongewenst

Op de redactie loopt vorige donderdag een bericht binnen van een vrouw die naar eigen zeggen radeloos is. Ze is hoogzwanger van een kind dat ze niet wil, en vraagt het adres van moeders voor moeders. De vrouw beweert dat ze elk moment kan bevallen, en wil daarover ook een interview geven, naar eigen zeggen om andere vrouwen in haar situatie te helpen. We maken een afspraak voor zaterdag.

Zaterdagmorgen, kwart voor 8. De vrouw laat plots weten dat het interview niet kan doorgaan,  omdat ze die nacht zou bevallen zijn, zo beweert ze in het Sint-Lucas ziekenhuis in Gent. Waar ze de baby ook zou hebben achtergelaten.Maar ze wil wel nog altijd haar verhaal kwijt, zegt ze. En dus maken we een nieuwe afspraak voor dinsdag.

Anja, zoals we haar noemen, is een alleenstaande moeder met 2 jonge kinderen. Ze is werkloos en krijgt budgetbegeleiding. Daarom heeft ze meteen na de bevalling haar baby afgestaan, beweert ze. Want nóg een kind erbij, kan ze niet aan.

Uiteindelijk blijkt haar verhaal verzonnen te zijn. Anja beviel pas na ons interview en liet haar baby achter in een parkeergarage in Gent. Alles wijst erop dat de moeder niet in een ziekenhuis is bevallen, maar het kind alleen ter wereld heeft gebracht.