OJ Simpson: het kruisverhoor

03/10/2016 - 14:59

Woensdag 5 oktober - “Hebt u uw vrouw geslagen? Ja. –Hebt u ooit uw hand rond haar nek geklemd? Ja, dat denk ik wel. “ OJ, Simpson, de voormalige American football-ster antwoordt kil, maar doordacht en op zijn hoede. Simpson wordt verhoord over de dood van zijn vrouw Nicole Brown, die samen met haar vriend vermoord werd in Simpson’s huis. 

Urenlang leggen advocaten Simpson op de rooster. De videobeelden van dat verhoor zijn nu openbaar gemaakt. Ze geven een perfect beeld van hoe Simpson denkt, liegt, redeneert, gesticuleert. De ene keer vijandig en arrogant, de andere keer meelijwekkend. Simpson speelt een spel met zijn ondervragers en gaat verder dan ooit, omdat hij weet dat hij geen gevangenisstraf meer riskeert. 

OJ Simpson: het kruisverhoor, woensdag in Telefacts om 22.50.

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra