Nieuwe job, nieuwe uitdaging?

01/04/2014 - 12:01

Dinsdag 1 april - Zit je vastgeroest in je job? Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan ben je niet alleen. Bijna de helft van alle werknemers heeft twijfels over z’n job. “Ongeveer 1 op de 2 mensen denkt na over ander werk, zeker hoogopgeleide mensen.” Frederik Anseels is arbeidspsycholoog aan de Gentse Universiteit. “Mensen kijken op een rustige, bijna passieve manier uit of er andere mogelijkheden zijn. Maar echt de stap zetten, dat doet nog geen 10%.” 

En toch bestaan ze, de drastische carrière-switchers. Van reclameman naar meubelmaker, van horeca-uitbater naar begrafenisondernemer. In Telefacts getuigen ze over hun moeilijke beslissing en hun nieuwe leven. Ook professioneel basketbalspeler Tomas Van Den Spiegel hing onlangs z’n sportschoenen aan de haak. Hij werkt nu als financieel planner. “Ik moet soms echt op de toppen van mijn tenen lopen om hier mee te kunnen met al die bollebozen en dat vind ik zeer uitdagend.”

Nieuwe job, nieuwe uitdaging? Dinsdag om 21.50 in Telefacts bij VTM.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra