Nieuw op woensdag: 'Telefacts Laat'

Vanaf 6 november 2013 is Cathérine Moerkerke ook op woensdagavond present en dat met het nieuwe 'Telefacts Laat'. Elke week maakt zij een selectie van het beste wat de internationale reportagemarkt te bieden heeft: sterke buitenlandse reportages, aangrijpende verhalen en internationaal bekroonde documentaires.

Cathérine Moerkerke: “Naast Telefacts op dinsdag -waarin de focus ligt op eigengemaakte, onthullende en actuele reportages- hebben we uiteraard oog voor wat er verder in de wereld gebeurt. En daar stapt Telefacts Laat in het verhaal.”

“Dit seizoen zullen we in Telefacts Laat onder meer de aangrijpende documentaire Blackfish brengen”, vertelt Cathérine. “Het onwaarschijnlijke verhaal van de orka Tilikum, die in SeaWorld in Orlando één van zijn trainsters doodde. Uit de documentaire blijkt dat Tilikum veeleer slachtoffer is dan dader. De omstandigheden waarin de orka bij zijn ouders is weggehaald, de onwaardige manier waarop het management van Seaworld omgaat met haar dieren en de onveilige omstandigheden, maken van Blackfish een scherpe aanklacht tegen zeezoogdierparken wereldwijd.”

Verder brengt Telefacts Laat ook de reportage Sex: My British Job. “Dat is één van de strafste undercovers die ik in de laatste jaren heb gezien”, aldus Cathérine. “Een Chinees-Britse journaliste is maandenlang aan het werk gegaan als ontvangstdame in een illegaal Chinees bordeel in een buitenwijk van Londen. Met verborgen camera heeft ze gefilmd hoe illegale meisjes worden uitgebuit door hun pooier. Sex: My British Job is rauw, confronterend en toont de harde realiteit van illegale prostitutie van binnenuit. Een unieke reportage.”

“Uiteraard zullen we -net zoals met Telefacts- ook in Telefacts Laat inspelen op de internationale actualiteit, als die zich voordoet”, vertelt Cathérine tot slot.