New York onder vuur

10/12/2013 - 22:52

Woensdag 11 december - New York is met 40 miljoen bezoekers per jaar, één van de meest toeristische steden ter wereld. Maar het is tegelijk ook de stad die het meest wordt geviseerd door terroristen. Bijna 13 jaar na 9/11 zet de stad nog duizenden agenten en miljoenen dollar in, om aanslagen te voorkomen. Een cameraploeg kon exclusief achter de schermen de speciale eenheden volgen, die New York City  beveiligen, terwijl u er op vakantie bent. 

De eindejaarperiode is traditioneel de drukste in New York, met 100-duizenden extra shoppers en evenveel mensen die op Time Square oudjaar vieren. Het is op die dagen dat het anti-terreurteam van de NYPD, het politiekorps van New York, het meest alert moet zijn. Het team is één van de best uitgeruste ter wereld: met helikopters, drones, patrouilleboten, hypertechnische ontmijningsapparatuur en camera’s op elke hoek van de straat.  Er is geen vierkante meter van New York die niet wordt in de gaten gehouden. 

Uitzonderlijk mocht de reportageploeg de speciale eenheden volgen tijdens het échte werk.

Telefacts Laat, woensdag 11 december, om 22.15 uur bij VTM.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra