Moordplan op het speelplein

Woensdag 8 oktober - Drie kinderen van 12 en 15 jaar beramen de moord op de stiefvader van één van hen. Wat begint als een spel, een wilde fantasie, voeren ze ook echt uit. Terwijl Chase buiten blijft wachten, schieten Colt Lundy, 15 jaar, en Paul Gingerich, 12 jaar, de stiefvader van Colt dood. De feiten zijn zo zwaar dat Paul en Colt als volwassenen berecht worden. Ze worden veroordeeld tot een celstraf van 30 jaar. 

Colt Lundy is nu zeventien en hij zit in de jeugdafdeling van een zwaarbewaakte gevangenis voor volwassenen. “Ik heb eigenlijk pas vijf of maximaal tien minuten op voorhand besloten dat we Phil zouden vermoorden. En dan is het gewoon gebeurd. Toen Phil binnenkwam hebben Paul en ik allebei geschoten en dat was het.” 

Paul Gingerich is nu veertien en hij probeert het beste te maken van zijn leven achter de tralies. “Ik studeer goed, want het leven zal niet makkelijk zijn, zeker niet voor mij.” Paul hoopt dat ie vroeger vrij kan komen. Zijn ouders hebben beroep aangetekend tegen de beslissing om hem als een volwassene te berechten. “Hoe kan een jongere behandeld en berecht worden als een volwassene?”, vraagt Nicole, de mama van Paul, zich af. “Een volwassene met het intellectuele vermogen van een kind van twaalf zou niet zo berecht worden.” 

Moordplan op het speelplein, woensdag in Telefacts Laat om 22.40 bij vtm.