Met weervrouw Jill Peeters naar Somerset

17/02/2014 - 18:19

Groot-Brittannië beleeft de natste winter ooit. Hele dorpen staan al weken blank. Telefacts trok met weervrouw Jill Peeters naar het rampgebied, waar ze van het graafschap Surrey naar het westen van Engeland rijden, naar Somerset: 1 van de zwaarst getroffen gebieden.

Is al deze ellende het resultaat van de opwarming van de aarde? Is zo’n scenario ook mogelijk in ons land en vooral wat kunnen we ertegen doen? Weervrouw Jill Peeters: "Als we de opwarming van het klimaat écht willen afremmen, dan zal dat 3 euro per week kosten voor elke Europeaan. Er moet zwaar geïnvesteerd worden en we moeten minder fossiele brandstoffen gaan gebruiken. Doen we dat niet, dan zullen we in de toekomst steeds meer te maken krijgen met watersnood of droogte. En dat oplossen, kost tien keer meer. Betalen moeten we sowieso."

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra