Mama's kleine moordenaar

Woensdag 26 februari - 4 jaar geleden wurgt de 19-jarige Elliot Turner, zijn 17-jarigvriendinnetje. Hij kon het niet verkroppen dat ze het met hem uitmaakte. Maar de moord was geen passionele daad, het was gepland. En de ouders van Elliot proberen de moord in de doofpot te stoppen.

Elliot Turner is een rijkeluiskind,  zoon van een Britse juwelier en een Indonesische moeder, die haar eigen farmaceutisch bedrijf heeft. Al van kleins af aan mag en kan Elliot doen wat hij wil. Zijn ouders springen voor hem en overladen hem met cadeaus: blitse auto op zijn 18, dure horloges en genoeg zakgeld om zijn vrienden elk weekend op de duurste champagnes te trakteren.

Maar als het vriendinnetje van Elliot het uitmaakt, slaan zijn stoppen door. Verwend als hij is, kan hij het niet hebben dat iemand ‘NEEN’ regen hem zegt. Hij pocht tegen vrienden en zijn familie dat hij haar zal kapotmaken. En uiteindelijk doet hij het ook. Bij hem thuis, in zijn eigen kamer. Het is zijn moeder die de hulpdiensten belt en meldt dat er een meisje in haar huis ligt dat ‘niet meer ademt’.

Voor de politie is Elliot meteen de hoofdverdachte, maar ze mankeren het absolute bewijs. Daarom beslissen ze om de villa van de familie Turner, vol te hangen met microfoons. Dag en nacht luistert de politie mee naar de gesprekken tussen de ouders en hun zoon. Uit die gesprekken blijkt dat de ouders samen met Elliot het plan beramen om de moord te verdoezelen….

Uitzonderlijk heeft de politie voor deze reportage de originele, afgeluisterde gesprekken vrijgegeven. 

Mama’s kleine moordenaar. De keuze van Cathérine, woensdag in Telefacts Laat bij vtm.