Kunstwerk Salvador Dali gestolen

28/09/2010 - 00:00

De politie en het parket van Brugge zouden graag deze man willen kennen die vorige maand een bronzen beeld van Salvator Dali heeft gestolen in Brugge. De man werd gefilmd door bewakingscamera’s. Misschien herkent u hem wel.

Het was op woensdag 18 augustus 2010 dat de man op klaarlichte dag het beeldje meenam tijdens zijn bezoek aan de permanente Dali-tentoonstelling in de hallen van het Belfort op de Markt van Brugge.

Die bewuste woensdagnamiddag, omstreeks 13:45,  kocht de man een toegangsticket voor de tentoonstelling. Hij wandelde eerst even rond in de verschillende vertrekken van het museum, keek goed om zich heen en wachtte het geschikte ogenblik af om het beeldje op te pakken en weg te stoppen.

Nog geen 10 minuten nadat de man binnenkwam, wandelde hij het museum rustig weer buiten met de buit, verstopt in een soort sporttas.

Het gaat om het beeld « La femme aux tiroirs », een naakte vrouw lmet lang haar, iggend met gestrekte benen, gekruist over elkaar en steunend op haar rechterhand. Haar lichaam bestaat uit verschillende schuiven. Er zijn in totaal 8 exemplaren van dit beeld in omloop, elk voorzien van een uniek serienummer. Het beeld is 47 cm lang en 18 cm hoog en breed. Het is uitgevoerd in massief brons en weegt ongeveer 10 kilo. De waarde wordt geschat op zo’n 120.000 euro.

Kreeg u dit kunstwerk te koop aangeboden, gelieve dan contact op te nemen met de politie. Ook als u de man meent te herkennen die het bronzen beeld van Dali heeft gestolen, willen de speurders dat graag weten. Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119. E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Meer video's van Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Seizoen 2018

Seizoen 2018

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra