Koninginnen van de weg

16/07/2012 - 09:20

Dinsdag 17 juli - Vrachtvervoer is een typische job voor mannen.  Maar daar komt blijkbaar verandering in.  De sector kampt met personeelstekort en meer en meer vrouwen vullen deze openstaande vacatures in. In Groot- Brittannië kruipen  al 10.000 vrouwen achter het stuur van zo’n mastodont. 

Dat ze hun mannetje kunnen staan in deze harde wereld is duidelijk. 

Emma is één van hen.  In een vorig leven was ze danseres, maar omwille van blessures is ze daar enkele jaren geleden mee moeten stoppen.  Ze tracht nu de draad terug op te pikken, en denkt er zelfs over na om professioneel te gaan dansen.  Maar dan staat ze wel voor een moeilijke keuze, want haar job is eveneens een passie voor haar geworden.

Daarnaast is er Jilly . Ze is vrijgezel en met een truck rijden is haar leven.  Wekelijks legt ze zo’n 3000 km af.  Ze staat volledig achter haar beroepskeuze, maar ontkent niet dat het leven van een trucker zwaar en hard is.  Lange dagen onderweg, weinig sociale contacten en eenzame nachten ergens op een parking langs de autostrade. Gelukkig heeft ze haar “trucker sisters” waar ze steeds op kan terugvallen.

 

Vrouwen die voor dit bestaan kiezen hebben een bijzondere levensstijl.  Ze houden van het “on the road”-gevoel maar kunnen niet voldoen aan de traditionele rolpatronen : het gezin recht houden  en er steeds zijn voor de kinderen.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra