Kinderen achter de tralies

18/07/2012 - 10:01

Donderdag 19 juli - Jaarlijks worden er in Groot-Brittanië 2000 jongeren opgesloten in een instelling. Vinney Green in West-Engeland is zo’n plek.  Hier is plaats voor 24 jongeren tussen 10 en 17 jaar oud.  De kinderen die hier belanden hebben ondanks hun jonge leeftid al een stevig parcours achter zich. Moordenaars, gang-members en verkrachters van 12  of 13 zijn geen uitzondering.

Opvoeders en therapeuten trachten deze jongeren terug op het rechte pad te krijgen, maar dat is niet vanzelfsprekend.  Ze hebben allen een zwaar verleden en schrikken er niet voor terug om geweld te gebruiken indien er hen iets niet aanstaat.  Zelfs tegen hun begeleiders.

Meer dan een jaar lang hebben de makers van deze reportage het dagelijks leven in deze jeugdinstelling kunnen filmen. 3 jongeren van 13 worden gevolgd. Er is Kalem, hij is hier al het langst en zal waarschijnlijk zijn hele jeugd hier doorbrengen. Kieran,eveneens 13, verblijft hier al voor de 2de keer, maar moet maar enkele weken blijven.  Het personeel stelt zich ernstig de vraag of dit wel nut heeft. En dan is er nog Tali, net aangekomen en enorme aanpassingsproblemen. In Vinney Green worden de jongeren niet opgesloten om hen te straffen, wel om hen te veranderen.  Maar dat dringt niet altijd bij hen door.  Daar is tijd voor nodig…

 

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra