'Kamp Hoop': het aftellen

13/10/2010 - 10:51

“Als mijn broer terug bovenkomt en je vraagt hem wat hij in de toekomst zal doen, zegt hij: terug de mijn in”. Dat zegt Pedro Segovia Rojas, de broer van Victor, een mijnwerker die al sinds 5 augustus met z’n 32 collega’s 623 meter onder de grond vastzit in de San Jose-mijn in Chili.

Vanaf het begin hield Victor een dagboek bij van wat er zich in de mijn afspeelde en entertainde hij z’n collega’s met z’n mondharmonica. Katleen Peeraer kampeert in Chili in ‘Kamp Hoop’ en telt samen met de familie van Victor af naar zijn bevrijding.

Rond ‘Kamp Hoop’ is intussen een leger van meer dan 1000 journalisten neergestreken die de families van de mijnwerkers belagen. Maar ondanks alle drukte overheerst toch één gevoel: vreugde voor het ‘mirakel’ dat zich voor de ogen van de wereld voltrekt.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra