Junior

22/04/2013 - 20:30

Dinsdag 23 april - Dit weekend vocht Jean-Pierre Bauwens, alias Junior, voor de Europese bokstitel in zijn gewichtsklasse. Hij verloor het gevecht, maar hij vecht de uitslag aan. “ Ik ben geen slechte verliezer”, zegt Junior, “ maar het is niet normaal dat mijn tegenstander op de dag van de kamp 7,5 kilo meer weegt dan tijdens de weging, een dag eerder”.

Het parket van Gent onderzoekt of er misschien doping in het spel is. Mocht dat zo zijn, dan kan Bauwens alsnog Europees kampioen worden. “ Ik droom allang van die titel. Ik heb er keihard voor gewerkt”, zegt hij.

Telefacts volgde de maandenlange voorbereiding van Junior. Die begon in maart in een trainingskamp in Hamburg, Duitsland. Behalve zijn vaste Georgische trainer is Bauwens er helemaal alleen, in afzondering als het ware. “Hier sta ik op en ga ik slapen met boks. Ik ben 100% geconcentreerd op mijn sport. En dat is allemaal mogelijk door mijn nieuw management. “

En dat nieuwe management wordt gestuurd door de bekende Gentse strafpleiter Walter Van Steenbrugge. “ Als je ziet hoe spartaans hij getraind heeft, afgesloten en geïsoleerd van de buitenwereld. Mijn respect voor de figuur en dan vooral voor de sportman van Junior Bauwens dat is echt nog in crescendo gegaan.”, aldus Van Steenbrugge.

Bauwens leeft voor het boksen en voor zijn familie. Hij komt uit een gezin met 7 kinderen, waarvan er 4 autistisch zijn. Junior heeft geen doorsnee jeugd gehad en bovendien is hij vorig jaar zijn vader nog verloren. Nu steunt de hele familie een beetje op hem. “Ze zijn heilig voor mij. Ik wil er alles voor doen. Ze kunnen niet bereiken wat ik kan bereiken door hu mentale handicap en nu wil ik alles op alles zetten. Ik wil een betere toekomst voor hen.”

In Telefacts toont Bauwens hoe hij zich heeft voorbereid op de kamp. Uitzonderlijk mocht er zelfs gefilmd worden in zijn kleedkamer net voor de wedstrijd.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra