Jong achter het stuur

03/09/2012 - 08:00

Dinsdag 4 september - Nergens in Europa sterven meer jongeren achter het stuur dan in België. 148 op 1 miljoen jongeren. Toevallig of niet: in België investeren jonge bestuurders ook veel minder in rijopleidingen dan in andere landen. Een jonge bestuurder volgt in ons land gemiddeld 12 uren les vooraleer hij of zij z’n rijbewijs haalt, in Nederland is dat gemiddeld 40 uur.

Hoe onervaren zijn onze jongeren achter het stuur en wat kan eraan gedaan worden? Telefacts volgt met een aantal 18 tot 24-jarigen een ‘rijvaardigheidsdag’ waarop de effecten van een crash, sms’sen achter het stuur en slippen op nat wegdek, worden  uitgetest. We kijken ook over de grens hoe ze het in Nederland anders aanpakken.

 

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra