Internetmedicijnen

12/05/2014 - 18:03

Steeds meer mensen bestellen medicijnen via het internet. Niet alleen Viagra maar ook bloeddrukverlagers, pijnstillers en zelfs kankermedicijnen, alles is te koop via het internet. Volgens cijfers van de douane zijn er zo vorig jaar 311.621 namaakgeneesmiddelen onderschept, in 2012 waren dat er amper 6421. Maar hoe veilig zijn die internetpillen? Telefacts doet de test en koopt medicijnen via de computer en laat ze onderzoeken in het lab van toxicoloog Jan Tytgat aan de KULeuven.

Toxicoloog Jan Tytgat stelt zich alvast vragen bij de booming business van internetmedicijnen: “Je krijgt een middel tegen borstkanker thuis, zonder bijsluiter of verpakking. Daar kan je je vragen bij stellen. Bij borstkanker zeker moet de patiënt de absolute zekerheid hebben dat hij weet wat erin zit. Daar heeft de patiënt bij deze pillen het raden naar.” Telefacts zoekt ook antwoorden bij geneesmiddelengigant Pfizer, bij huisartsen en bij het FAGG, het federaal agentschap voor geneesmiddelen. 

 

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra

Andere programma's