In het wiel van team Boonen

Dinsdag 2 april - " Ik ben altijd bang om te vallen. In de Ronde is het begin van de wedstrijd gevaarlijk. Gevaarlijk voor valpartijen". Alsof Tom Boonen, een week geleden in een interview met Telefacts, een voorgevoel had over de Ronde Van Vlaanderen.

Zijn laatste valpartij, afgelopen zondag, was de pijnlijke afsluiter van een mislukt voorjaar voor de kopman van Omega Pharma Quickstep. Eerder moest hij opgeven in Gent-Wevelgem en in Milaan-San Remo en een paar maanden geleden werd hij nog geplaagd door een bacteriële infectie die hem in het ziekenhuis deed belanden. " Ze moesten me echt met spoed opereren. Het was zo riskant dat ik zelfs het loodje had kunnen leggen", aldus Boonen.

Voorlopig ‘over and out’ voor Boonen, maar niet voor Omega Pharma Quickstep. Met klassebakken als Sylvain Chavanel, de Franse kampioen tijdrijden, Toni Martin, de wereldkampioen tijdrijden en Mark Cavendish, de snelste spurter van het peloton, heeft de ploeg grote plannen voor de toekomst.

Patrick Lefevere, CEO van de ploeg, windt er geen doekjes om: " Het is de ambitie om ooit de beste wielerploeg ter wereld te worden. Het hele team is nu zo samengesteld dat we het hele jaar door de competitie kunnen aangaan met de rest".

Telefacts volgt 3 maanden lang achter de schermen het leven zoals het is bij Omega Pharma Quickstep: een goed geoliede machine, die draait rond en in dienst van de vedetten: de techniekers die een fietsenarsenaal van 1,2 miljoen euro beheren, de verzorgers, het PR-team, de chauffeurs, de koks, enzoverder. In Telefacts komen ook zij aan het woord.

In het wiel van Boonen en Omega Pharma Quickstep, dinsdag in Telefacts