In de geest van De Gelder

Dinsdag 22 januari - Morgen is het precies 4 jaar geleden dat Kim De Gelder een bloedbad aanrichtte in het kinderdagverblijf Fabeltjesland. “

Hij gooide de deur open en plots zag ik hem daar staan met zijn mes. Ik heb geroepen en getierd: Blijf van mijn kinderen af! Ik heb dan een Swiffer genomen en daarmee naar hem geslagen. Maar dan heeft hij me een klap tegen mijn hoofd gegeven en ben ik gevallen”.

Hilde De Bondt werkte op het ogenblik van de moordpartij als kinderverzorgster in Fabeltjesland. Ze is één van de weinige mensen die oog in oog heeft gestaan met De Gelder en het nog kan navertellen.

De Gelder handelde niet in een opwelling. De raid was maandenlang minutieus voorbereid.

“ Als de wereld hard is voor mij, dan mag ik hard zijn voor de wereld. Ik wou wraak nemen. Ik had niets meer te verliezen. Ik wou zoveel mogelijk mensen vermoorden. Ik moest het doen. Ik had geen keuze”. Het zijn de letterlijke woorden van Kim De Gelder, zoals hij ze heeft uitgesproken tijdens zijn ondervragingen.

De donkere kant van De Gelder begint 4 jaar eerder, na een mislukte zelfmoordpoging. Hij isoleert zich van iedereen en naderhand gaat hij ook alleen wonen in een appartement in Sinaai. Daar begint hij zijn raid tot in detail te plannen. Hij koopt onder andere een mes, snijdt een figuur uit een vezelplaat en begint te oefenen op ‘doeltreffend steken’. Elke dag. Urenlang.

Op basis van de akte van beschuldiging reconstrueert Telefacts uitgebreid en gedetailleerd hoe Kim De Gelder zijn moorden heeft voorbereid.

In de geest van De Gelder.