Iedereen, ook jij, te kijk op het internet

01/09/2014 - 15:13

Dinsdag 2 september - Je kan er niet omheen, iedereen is bezig met zijn smartphone, maakt foto’s of filmpjes en plaatst die dan op Facebook of Youtube. Maar kan dat zomaar? Hoe bescherm je jezelf? Wat zijn je rechten? En krijg je alle foto’s of gegevens op het net ooit nog verwijderd?

In Telefacts getuigen mensen die plots met de keerzijde van het internet werden geconfronteerd. En we gaan na of we zelfgeplaatste foto’s en filmpjes makkelijk kunnen wissen. Google bijvoorbeeld biedt sinds mei iedereen de kans om zich te laten ‘ontgooglen’. Je kan dus aan Google vragen om links naar foute, gênante of verouderde informatie te laten schrappen. Op 4 maanden tijd hebben al 91.000 Europeanen zo’n verzoek ingediend, maar niet iedereen krijgt daarop een positief antwoord. 

Telefacts onderzoekt de valkuilen van het internet en geeft antwoorden, dinsdag om 21.40 bij vtm.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra