Iedereen een coach en een coach voor alles

18/09/2012 - 08:00

Dinsdag 18 september - Eén zoekopdracht in Google op het woord ‘coach’ en er volgt een tsunami aan hits: sportcoaches, mental-coaches, carrièrecoaches, stylingcoaches… "Je vindt zelfs een coach om je huis in te richten en er is zelfs een kerststress-coach", verduidelijkt coach Inge Rock. "Coaching is een modewoord en het werkt als een magneet. Er is zelfs sprake van een wildgroei."

Officieel zijn er in Europa een kleine 50.000 coaches actief vooral in de zakenwereld . Maar in werkelijkheid zijn het er veel meer. Want  er is vandaag een coach voor alles en voor iedereen. Ann-Catherine heeft sinds een jaar een mentalcoach die haar online begeleidt via skype: Ze betaalt haar coach 2000 euro voor 13 gesprekken. “ Ik werd ziek, verloor mijn werk en mijn man liet me zitten. Dankzij de coaching hield ik de moed erin. Dat is onbetaalbaar.”

Coaching is big business. Particulieren betalen al snel tussen de 50 en 200 per sessie.

Maar waarom hebben mensen nu nood aan een coach en zegt het iets over de tijdsgeest? Telefacts volgt coaches en hun klanten: van de privésportcoach, over de mental-‘skype’-coach, tot de…bevallingscoach.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra