Home-invasion in Sint-Denijs-Westrem

28/09/2010 - 00:00

Op woensdag 9 juni 2010  werd in de Jean Baptiste de Gieylaan in Sint-Denijs-Westrem een home-invasion gepleegd.

Rond tien over negen ‘s morgens werd er aan de voordeur gebeld. Toen de vrouw open deed stormden 2 gemaskerde mannen de woning binnen. Ze grepen de vrouw onmiddellijk vast en vroegen waar “mijnheer was”.

Toen de vrouw wat weerwerk gaf, haalde één van de daders een wapen uit zijn jaszak en richtte dit op haar hoofd.  

De daders namen de vrouw mee naar boven naar de kamer waar haar man aan het werken was. De peuter van het koppel bleef alleen achter in de woonplaats.
De daders eisten geld en dreigden er mee het zoontje te vermoorden.

Tussen de daders en de man ontstaat er een hevige vechtpartij. Het slachtoffer geeft uiteindelijk het geld dat in de kinderkamer lag aan de daders maar ze eisten “meer geld” en dreigden ook hier met een vuurwapen.

Toen het slachtoffer zag dat het wapen vermoedelijk nep was, ging hij in het verweer. Tijdens de vechtpartij werd de bivakmuts van één van de daders afgetrokken. Het slachtoffer werd bewusteloos geslagen en de daders namen de vrouw mee naar beneden om de voordeur te openen. Ze vluchtten weg op twee klaarstaande damesfietsen .

Eerste dader : de grootste van de twee is 1m80 groot en atletisch gebouwd. Hij  droeg een zwarte vest, een donkere trainingsbroek, witte baskets, zwarte handschoenen en een bivakmuts. Ook droeg hij een donkerbruine rugzak en het wapen. Deze dader is het huis voorbijgereden na de feiten, zo heeft de vrouw kunnen zien dat hij kort zwart haar heeft en vermoedelijk ook een bril draagt.

Tweede dader (robotfoto) was kleiner dan de eerste , zo’n 1m70 groot. De man was atletisch gebouwd en heeft kort bruin golvend haar en donkere ogen. Hij heeft een smalle neus en droeg ook een donkere trainingsbroek, witte baskets en rood - wit plastieken handschoenen. Deze dader is gewond geraakt tijdens de vechtpartij aan de linker wenkbrauw en het hoofd.
 
Herkent u de man op de robotfoto of heeft u meer informatie met betrekking tot de feiten, neem dan contact op met de speurders.
Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119 of via opsporingen@politie.be

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra