Het Great Ormond Street kinderziekenhuis

01/10/2010 - 12:28

Het Great Ormond Street ziekenhuis in Londen is een van de meest gerenomeerde ziekenhuizen ter wereld. Het is gespecialiseerd in hartchirurgie bij kinderen. Elke dag verrichten ze hier wonderen. Als op andere plaatsen chirurgen afhaken en de kinderen opgeven dan is Great Ormond Street Hospital vaak hun laatste kans op een redding.

“Het is belangrijk om grenzen te verleggen. Om door te gaan waar de anderen stoppen” zegt cardioloog Phillip Rees. Elke dag doen de artsen van Great Ormond Street aan pionierswerk. Ze voeren operaties uit die nog nergens anders zijn geprobeerd.

De kleine Nahalie is nog maar 8 maanden oud. Haar ouders zijn speciaal met haar van Copenhagen naar Londen afgereisd. Nathalie heeft een ernstige hartkwaal. In haar hart hebben zich kleine bloedbelletjes gevormd die elk moment kunnen openbarsten. Zelfs voor topchirurg Martin Elliot is dit een aartsmoeilijke operatie. “Misschien kunnen we haar helemaal niet opereren, de kleinste vergissing kan fataal zijn” zegt Elliot. Samen met een team van experts moet hij de risico’s, de slaagkansen en duur van een mogelijk herstel zorgvuldig afwegen.

Maar hoe vertel je aan ouders dat hun dochtertje mogelijk niet meer te redden is? Ook Aisha is 8 maanden oud. Ze heeft een hartafwijking die zo complex is dat de dokters in Great Ormond Street, denken dat ze haar niet kunnen helpen. Haar ouders willen zich daar niet bij neerleggen. Hoe het afloopt kan u dinsdag 5 oktober zien in 'Telefacts 360'.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra