Help mijn kind aub!

Donderdag 12 juli - ADHD, Autisme, het syndroom van Gilles de la Tourette.  1 op 5  kinderen kampt vandaag met psychische problemen, en het aantal stijgt. Ze hebben  een enorme impact op het familieleven. De emotionele belasting is enorm en de zoektocht naar de juiste diagnose en behandeling kan zeer lang duren.

Zo bijvoorbeeld bij de 6-jarige Charlotte.  Op het eerste zicht een doodnormaal kind tot ze naar school gaat.  Daar slaat ze volledig dicht en zegt ze niets meer.  Volgens artsen “zal ze er wel uit groeien”. Maar dit volstaat niet voor haar moeder.  Ze onderneemt op eigen initiatief stappen om haar dochter te helpen.  Ze neemt een logopediste onder de arm en haalt hiermee een opmerkelijk resultaat.

Het leven van de 16-jarige Henry en zijn familie werd een jaar geleden volledig omgegooid.  Het syndroom van Gilles de la Tourette werd bij hem vastgesteld.  Concentratiestoornissen,  tics en ruw taalgebruik… . Zijn moeder blijft niet bij de pakken zitten en start naast de gebruikelijke medicatie eveneens met alternatieve therapieën.

Charlotte is een moeder van 2 zonen.  Haar 10-jarige zoon Adam kan zich moeilijk uiten  en toont soms zeer agressief gedrag.  Charlotte vermoedt dat er iets fout ging bij de geboorte en zit met een schuldgevoel.  Dokters kunnen haar niet helpen en Charlotte trekt zelf op onderzoek.  Ze  bezoekt een psychiater.  Tot haar verbazing kan die wel een diagnose stellen…