Gered uit de hel van Roemeense weeshuizen

26/11/2013 - 22:47

Woensdag 27 november - Na de executie van de Roemeense dictator van Nicolae Ceausescu eind jaren ’80, kreeg het Westen voor het eerst de gruwel van de dictatuur te zien: weeshuizen vol met ondervoede baby'tjes en kleutertjes, vaak vastgeketend aan hun bed. De wereld was in shock.

 

Overal in West-Europa waren gezinnen bereid om de wezen te adopteren. 300 van hen verhuisden naar Groot-Brittannië en kregen een kans op een nieuw, echt leven. Veel van die kinderen waren trouwens geen echte wezen, maar kinderen van wie de ouders te arm waren om ervoor te zorgen.

 

De baby’s van toen, zijn vandaag twintigers. In de reportage van vanavond gaan ze op zoek gaan naar hun Roemeense ouders en vinden ze die ook….

 

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra