Gedetineerden in de achtertuin

29/09/2010 - 11:44

In het West-Vlaamse Ruiselede is er opschudding ontstaan bij de buurtbewoners van het PLC, de ‘open gevangenis’. De directie lanceerde namelijk het ‘Therapeutisch Gemeenschap’-project. Daarbij zouden in de toekomst ex-drugsverslaafde gedetineerden in twee huizen worden ondergebracht midden in een rij woningen met jonge gezinnen en een onthaalmoeder.

Het verblijf van de gedetineerden in dat huis zou de allerlaatste stap moeten zijn voor hun vrijlating en herintegratie in de maatschappij. Maar de buurt ziet die vorm van samenleven niet zitten.

Telefacts peilt naar de reden van hun bezorgdheid en brengt een bezoek aan de ‘open gevangenis’, waar gedetineerden nu al klussen uitvoeren onder toezicht, zowel binnen als buiten de muren van de instelling.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra