Frank Vandenbroucke

29/09/2010 - 12:26

Op 12 oktober vorig jaar stierf wielrenner Frank Vandenbroucke. Hij werd dood teruggevonden in een rendez-vous hotelletje in het Senegalese Saly. Alleen, achtergelaten door een prostituée. Naast z’n bed: slaappillen en angstremmers. Het was het triestig einde van een wielergod.

Bijna één jaar later keert Telefacts terug naar Saly, samen met Nico Mattan, de boezemvriend van VDB. “Frank had me nog gevraagd om mee te gaan naar Senegal”, zegt Mattan. “Maar ik mocht niet van mijn vrouw… “.  

In Senegal gaat Mattan op zoek naar antwoorden over de dood van Frank. “Ik wist dat het er ooit van moest komen, alleen niet wanneer.” In Saly botst Mattan op een muur van stilzwijgen en vijandigheid. Maar ook al krijgt hij niet op al zijn vragen een antwoord, toch kan Mattan nu beter plaatsen wat er met Frank is gebeurd.  

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra