Flitspaal in de voortuin

11/04/2014 - 15:16

Dinsdag 15 april - Deze week start de allereerste flitsmarathon in ons land: 24 uur lang nultolerantie voor te snel rijden in elke wijk in Vlaanderen. En opmerkelijk, de plaatsen waar de politie zal flitsen, zijn gekozen door gewone burgers. Bijna 52.000 tips kwamen er binnen op de website ikflitsmee.be, waar iedereen 10 dagen lang een straat kon aanduiden waar, volgens hem of haar, snelheidscontroles moeten worden gehouden. Aan het einde van de rit zijn alle meldingen van de burgers geëvalueerd en doorgegeven aan de lokale politiezones.

Zo heeft elke Vlaming mee kunnen beslissen waar er effectief controles zullen staan tijdens de mega-flitsdag. Is dit de juiste aanpak of eerder een aanfluiting van ons verkeersbeleid? Telefacts gaat langs bij burgers die inspraak eisen en een flitspaal willen in hun eigen buurt, in hun eigen straat. Maar we zoeken ook uit waarom 72 van de 196 politiezones niet willen meewerken aan dit project.

 

Flitspaal in de voortuin, dinsdag om 21.50 bij VTM.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra