Flikken op school

25/03/2013 - 16:30

Dinsdag 26 maart - In de marge van het debat over de wapenwet in de Verenigde Staten en de laatste dodelijke schietpartij in de school in Newtown, zijn er conservatieven die meer politie willen inzetten op de middelbare scholen. In eerste instantie om leerlingen te beschermen, maar ook om controle te houden.

De Martin High School in het zuiden van de staat Texas, is één van de 3000 scholen in de Verenigde Staten waar de politie nu al een kantoor heeft in de schoolgebouwen. Leerlingen moeten er door de metaaldetector, drugshonden doorzoeken hun boekentassen en wie meer dan 10 dagen spijbelt, wordt in de boeien geslagen en meteen voor de rechter gebracht. “ We leggen geldboetes op die de ouders moeten betalen. En verschillende jongeren veroordelen we tot werkstraffen”, legt de rechter van Laredo uit, tussen 2 zittingen door.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

41min
Wo, 13/12/2017
43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra