Filip vs. Willem-Alexander, de ultieme vergelijking

Dinsdag 30 april - Ook Telefacts besteedt ruim aandacht aan de troonswissel in Nederland. We beginnen met een samenvatting van de beste avondbeelden: het concert in Ahoy, de rondvaart van het Ij naar het Java-eiland en alle festiviteiten errond. Vanuit de studio in Vilvoorde schakelen we nog een laatste keer die dag rechtstreeks door naar de vtmnieuwsreporters ter plaatse.

Verder maken we de ultieme vergelijking tussen (Koning) Willem-Alexander en prins Filip van België. De gelijkenissen en verschillen in hun jeugd, hun opvoeding, de impact van hun vrouwen, hun relatie met de pers en hun capaciteiten als Koning. 8 opiniemakers, bedrijfsleiders, journalisten en politici vertellen over hun ervaringen met het Nederlandse en het Belgische koningshuis.

Behalve de troonswissel brengt Telefacts ook nog een reportage over Zedelgem, het West-Vlaamse dorp dat in de ban is van het ‘geldgraaien’. Wie heeft hoeveel weggepakt en houdt het geld stiekem bij? Hoe strafbaar is dat? En hoelang kan zoiets geheim blijven?

Telefacts, dinsdag, 21u30.