Filip vs. Willem-Alexander, de ultieme vergelijking

29/04/2013 - 16:15

Dinsdag 30 april - Ook Telefacts besteedt ruim aandacht aan de troonswissel in Nederland. We beginnen met een samenvatting van de beste avondbeelden: het concert in Ahoy, de rondvaart van het Ij naar het Java-eiland en alle festiviteiten errond. Vanuit de studio in Vilvoorde schakelen we nog een laatste keer die dag rechtstreeks door naar de vtmnieuwsreporters ter plaatse.

Verder maken we de ultieme vergelijking tussen (Koning) Willem-Alexander en prins Filip van België. De gelijkenissen en verschillen in hun jeugd, hun opvoeding, de impact van hun vrouwen, hun relatie met de pers en hun capaciteiten als Koning. 8 opiniemakers, bedrijfsleiders, journalisten en politici vertellen over hun ervaringen met het Nederlandse en het Belgische koningshuis.

Behalve de troonswissel brengt Telefacts ook nog een reportage over Zedelgem, het West-Vlaamse dorp dat in de ban is van het ‘geldgraaien’. Wie heeft hoeveel weggepakt en houdt het geld stiekem bij? Hoe strafbaar is dat? En hoelang kan zoiets geheim blijven?

Telefacts, dinsdag, 21u30.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra