Een nieuw leven voor de man met verzamelwoede

26/09/2012 - 08:00

Woensdag 26 september - In het idyllische Engelse dorpje Westcott wonen vooral keurige mensen, met perfect gesnoeide hagen en nette voortuinen. Maar één inwoner is de doorn in het oog van de rest van het dorp: Richard Wallace, een rijke eenzaat met extreme verzamelwoede. Wallace heeft 2 huizen die tot de nok gevuld zijn met rommel.

Zijn huis zit zo vol dat het binnen levensgevaarlijk is. Wallace leeft, eet en slaapt tussen de rommel. Hij steekt z’n gasvuurtje aan tussen tonnen papier ! Ook zijn tuin is een grote afvalberg. Wallace heeft in de laatste 34 jaar niks weggegooid.

Vorig jaar zond Telefacts 360 de eerste reportage uit over Richard Wallace. Vanavond brengen we de opvolging, want er is wel wat veranderd in het leven van Richard. Met de hulp van een architect en zijn buren, is hij beginnen opruimen. Een klus die maanden heeft geduurd en gevolgd werd door een reportageploeg.

Een nieuw leven voor de man met extreme verzamelwoede, vanavond in Telefacts 360, na Het Spreekuur, bij vtm.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra