Duitsland, het grootste bordeel van Europa

Woensdag 9 april - Duitsland is het enige Europese land waar prostitutie sinds 2002 helemaal legaal is. De seksindustrie is er goed voor een jaarlijkse omzet van 14,5 miljard dollar. Zakenmannen hebben er een businessmodel in ontdekt. Ze openen megabordelen, die in niets nog gelijken op de groezelige achterkamers in de rosse buurten. 

The Paradise in Stuttgart heeft zijn naam niet gestolen. Tenminste dat vinden toch de 55.000 klanten die er elk jaar passeren. Het is een club met een restaurant en een wellnesscenter. Er werken de klok rond zo’n 30 meisjes. Dit is één van de megabordelen van de FKK-keten van Jürgen Rudloff, een zakenman die zich sinds de legalisering van de prostitutie op deze branche heeft gegooid. “Onze clubs werken volgens een strak businessplan en een zuiver concept. Transparant en helemaal in overeenstemming met de wet”, verduidelijkt Rudloff. En nu Frankrijk de klanten van prostituees strafrechtelijk wil vervolgen, loopt het storm in Duitsland. “We openen in de grensstreek met Frankrijk en in Oostenrijk twee nieuwe clubs. Opnieuw een investering van 6 miljoen euro”, aldus Rudloff. 

De Duitse seksindustrie is een miljardenbusiness waar zelfs de fiscus ‘pooier’ is. Verschillende deelstaten heffen belastingen die jaarlijks een paar miljoen euro opbrengen. Prostituees hebben een echt werkstatuut, met ziekteverzekering en pensioenrechten. Maar het is niet al goud dat blinkt. Ondanks de ‘transparantie’, is er ook nog een pak misbruik en uitbuiting in de sector.

Telefacts Laat toont de Duitse seksindustrie zoals ze echt is. De vrouwen, de klanten en de zakenmannen komen uitgebreid aan het woord en schetsen een exclusieve blik van het reilen en zeilen achter de schermen van de megabordelen. 

Duitsland, het grootste bordeel van Europa: de keuze van Cathérine op woensdag 9 april 2014 om 22.15 uur in Telefacts Laat.