Diefstal met geweld in Destelbergen

13/05/2010 - 00:00

Op maandag 21 december 2009 omstreeks 15.50  uur belden twee onbekenden aan bij een gezin in de Bijlokeweg in  Destelbergen. Wanneer het slachtoffer de deur opende stond er een man voor de deur met een  schoendoos in de handen.

Enkele ogenblikken later kwam de tweede dader tevoorschijn en duwde het slachtoffer binnen in de woning.  

De man werd verplicht bij zijn vrouw in de zetel te gaan zitten. De daders eisten geld waarop het slachtoffer zei dat het geld in zijn portefeuille zat. Dit bleek onvoldoende waarop de daders meer eisten en dreigden de man te vermoorden indien ze niet meer buit gaven .

Eén van de daders begon het huis te doorzoeken terwijl zijn kompaan de slachtoffers in bedwang hield. De dader die het huis doorzocht werd door zijn kompaan ‘Johan’ genoemd. Op een onbewaakt moment slaagde de vrouw er in om uit het huis te vluchten. Hierop sloegen de daders eveneens op de vlucht.

Verschillende getuigen hebben een verdacht voertuig zien staan in de Bijlokestraat, het gaat vermoedelijk om een donkerkleurige  BMW X5.

Beschrijving dader 1: Het gaat om een blanke man van 25 - 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1,70 m lang en heeft kort zwart haar .

Beschrijving dader 2: De tweede dader was zo’n 1m90 groot en breed geschouderd. Hij was blank, tussen de 30 – 35 jaar en had kort bruin haar. Hij werd door de kleinere dader aangesproken met “Johan”. Beide daders spraken Nederlands met een Oost-Vlaams streekdialect.

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra