De week van Viktor: tussen hoop en wanhoop

06/05/2013 - 14:45

Dinsdag 7 mei - "Er is een akkoord!!!! Het wordt goedgekeurd waarschijnlijk. Serieus? Wat?? Wordt het terugbetaald? Super! Er moet wel nog officieel getekend worden, maar normaal gezien is er een akkoord!".

Geert en Elke Ameys kunnen hun geluk niet op als ze op het parkeerterrein van het ziekenhuis van het kabinet Onkelinx een telefoontje krijgen met het verlossende nieuws. Na een week van spanning dan toch dit: " We weten nu toch zeker dat we niet voor Viktor zijn leven moeten vrezen. Hij heeft dat medicijn, Soliris, echt nodig".

Maar nauwelijks 10 uur na het goede nieuws neemt het verhaal een nieuwe wending. Alexion, de producent van Soliris, laat weten dat er helemaal nog geen akkoord is en dat de onderhandelingen het hele weekend zullen doorgaan. Bovendien blijkt dat het gezin Ameys de hoofdrolspelers zijn in een gevecht tussen een geneesmiddelenproducent en de overheid.

De Telefacts-redactie gaat op zoek naar antwoorden bij alle betrokkenen in dit verhaal.

Telefacts volgt Viktor en zijn ouders een week lang: thuis en in het ziekenhuis, tijdens de momenten van euforie en hoop en die van verslagenheid en bijna-wanhoop.

Het dagboekverslag van de week van Viktor.

Ontdek meer over Telefacts Zomer

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra

Andere programma's