De vreemdste huisdieren van Groot-Brittanië

03/10/2012 - 08:00

Woensdag 3 oktober - De handel in exotische dieren is big business. Wereldwijd worden jaarlijks meer dan 1,4 miljoen wilde, exotische dieren verhandeld. En die zijn lang niet allemaal voor dierentuinen bedoeld. In Groot-Brittanië alleen leven 1000 verschillende soorten exotische beesten bij mensen thuis. 

Terry Moore heeft altijd een voorliefde gehad voor katachtigen, maar gewone huiskatten zijn hem wat te min “ Ik hou meer van jaguars, luipaarden en sneeuwluipaarden”, vertelt Terry. Een jaar lang heeft hij  ‘samengewoond’ met  sneeuwluipaard, Kato. “ Een heel lief beest, maar ik heb haar moeten wegdoen want ze werd te groot en haar klauwen werden te scherp”, vertelt Terry. Vandaag houdt Terry het op 2 poema’s, een luipaard en nog een paar ‘kleinere’ wilde katten. Die wonen allemaal in zijn tuin.

Een heel ander tafereel speelt zich af in de tuin van de familie Anderson in het rustige Engelse dorpje. De Andersons hebben 4 volwassen kamelen! “ Ze maken echt deel uit van ons gezin”, vertelt Nathan Anderson. “ Als we ontbijten steken ze hun kop door het raam om ons goeiemorgen te groeten. De kinderen zijn er gek op”.

De vreemste huisdieren van Groot-Brittanië, woensdag 3 oktober in Telefacts 360.

 

Ontdek meer over Telefacts

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Birgit Van Mol leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra