De sekspolitie van Den Haag

06/03/2013 - 07:00

Woensdag 6 maart - ‘You know we are here also for you, for the girls,’ zegt één van de rechercheurs tegen een Litouwse prostituee. Ze moet lachen. Ze weet het. De rechercheur vraagt hoe ze dat weet. ‘You say it all the time,’ zegt ze.

Bestrijding van mensenhandel en gedwongen prostitutie staat hoog op de politieke agenda in Nederland, maar de vele regels maken het voor de zedenpolitie moeilijk om daders achter de tralies te krijgen.

De zedenpolitie van Den Haag heeft daarm een bijzondere aanpak ontwikkeld. In plaats van de slachtoffers te overtuigen aangifte te doen heeft het team een unieke methode van persoonlijk contact, geduld en samenwerking. 'Wij hebben met nieuwe meisjes eerst een intensief gesprek, als we kijken of iemand slachtoffer is van mensenhandel.

'Daarnaast wordt een uitgebreid onderzoek gedaan'. Want vrouwen die gedwongen worden te werken, weten veelal niet eens waar ze precies wonen. Zij worden van en naar hun werk gebracht, gecontroleerd en hebben geen kans een eigen leven te leiden. Daarnaast is er ook de samenwerking met de bordeelhouders. Die laten hun nieuwe meisjes controleren in ruil voor hun bordeelvergunning... .

Ontdek meer over Telefacts

Meer video's van Telefacts

43min
Wo, 06/12/2017
41min
Wo, 29/11/2017
46min
Wo, 22/11/2017
39min
Wo, 15/11/2017

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Telefacts

Telefacts, vanaf woensdag 6 september 

Julie Colpaert leidt elke week spraakmakende reportages en internationaal bekroonde documentaires in. Onderwerpen die u aanbelangen, achtergrond bij de grote nieuwsfeiten, straffe undercoverreportages, maar evenzeer verhalen die simpelweg raken. Kortom, het beste van wat er op de internationale televisiemarkt te vinden is.  

Telefacts is er steeds op woensdag rond 22.30 bij vtm.

 

Extra