De race naar de Oscar

Dinsdag 25 februari - Wint The Broken Circle Breakdown een Oscar? Het blijft afwachten, maar morgen, dinsdag 25 februari 2014, is het wel de laatste dag dat de leden van de Academy hun stem kunnen uitbrengen. Duimen dus voor het Belgische team, dat in de nacht van 2 op 3 maart 2014 in Los Angeles het verdict te horen zal krijgen of de film de nominatie van Beste Niet-Engelstalige film kan verzilveren.

De drive om het felbegeerde beeldje mee te nemen naar huis is alvast zeer groot, zeker bij regisseur Felix Van Groeningen en actrice Veerle Baetens. “Uiteraard wil je winnen als je zover gekomen bent. Ik wil het beeldje heel graag meenemen naar België, allez ik wil vooral dat Felix het beeldje meeneemt naar België”, zegt Veerle Baetens al lachend.

Thomas Van Hemeledonck is ter plaatse en vergezelt Veerle tijdens het laatste deel van de promotour, naar de laatste screenings, meet hij de Oscar-koorts en praat met haar over haar American Dream. Aan Telefacts licht Veerle Baetens ook een tipje van de sluier over hoe ze zich klaarstoomt voor het grote Oscarfeest. Want Hollywood, dat is ook glitter en glamour. Telefacts zoekt uit waar de sterren naar de kapper gaan, of het aanschuiven is bij de plastisch chirurg, maar ook: wat zit er nu écht in die luxueuze cadeautas die supersterren meekrijgen naar huis? Thomas Van Hemeledonck heeft ook interviews met onder meer Cotty Chubb, één van de Academy members.

In het spoor van de Broken Circle Breakdown, dinsdag om 21.45 in Telefacts.